Kursinfo

Vi har just kommit hem ifrån andra gången på kursen. Det känns ju lite konstigt att hela tiden bara berätta hur duktig han är, men så är fallet. Idag hade vi gå fint i koppel, och öva på av och på knappen. Får många bra tips och råd. Sele på när man inte skulle träna just gå fint, eller fot under inlärningen. Koppel på när det gäller, det är ju just det att vara konsekvent också? Idag var han som sagt väldigt fokuserad på mig, vi tränar mycket att de ska söka kontakt och tilllåtelse. Hade tänkt att den här gången ska jag inte ha så bråttom med att han ska kunna allt på en gång hittills har det gått bra. hej och hå vi hörs nästa gång kommer det lite bilder


Ensam

Husse tog med Niko och Morris igår och åkte iväg med husvagnen. Skönt ne  det  tyckte jag inte gud vad tomt i huset det blev, Tror nog att de längtar efter matte också, ja ja man får väl stå ut med det .
Träningen med att spåra vilt? Husse ringde, när de var på väg tillbaka till husvagnen idag så såg han någonting som rörde sig människa eller? Sedan såg han att det var en älg så kallade in hundarna. Men när Niko kom fram till det spåret nosen direkt i backen och la iväg Morris fattade  ingenting vad håller den där på med? Ja ha  det var den hunden det tänkte husse men efter en stund kom han tillbaka. Den lille rackarenDet är nog matte de väntar på

1:a pris öppen klass viltspår

Vi steg upp tidigt i morse för att göra oss iordning för provet. det var redan 19grader ute vid sju tiden. Så jag tänkte att det kommer nog att bli jobbigt idag. Vi var det andra paret ut i spåret. Det gick jätte bra han hade ett tapp, men vi behövde ingen hjälp utan han löste det själv. Tävlingsledaren sa att här kommer du få en duktig eftersökshund, Han sa att vi skulle ha fått ett HP om han inte hade det där tappet. Två poäng från fullpott.Stolt matte och nikoKolla vad vi hittade?

Trysundaturen

Igår fick husse matte  lillhusse och jag för oss att åka till Trysunda och tälta. Vi tog färjan ifrån Köpmanholmen som tar ungefär 40 min. Sådana som jag var förpassade till undre däck, det var en brant trappa ner men det gick bra matte hade lite godis med sig.Sedan när vi kom fram gick vi på andra sidan ön och slog upp tältet (någonting som man ska vara i??).
Jag var tvungen att sitta fast i kopplet hela tiden för det var flera som kommit på samma ide som vi. Efter grillning och mat, så var det dax att hoppa in i tältet.Under onsdagen har vi tillbringat att utforska ön sedan bar det iväg hem igen. Den här gången var trappen lite mer läskig men till slut så gick jag ner och sov hela vägen hem. Sedan fick matte inga fler bilder på mig för jag kröp till kojs gud va skönt att vara hemma igen så jag kan ligga på rygg nere i hallen.

Öppen klass

Nu på morgonen har vi varit iväg och gjort ett öppen klass viltspår, spåret hade legat sedan kl.20.00  igår kväll och vi gick på vid 10,00 i morse. Det gick jätte bra igen han jobbar jätte fint och löser allting själv. Tittar några gånger och kollar att Torbjörn (kursledaren) är med. Vid skottet sitter han intill mig och bara samlar sig för att fortsätta.
Så på lördag morgon ska vi göra själv provet på nya marker Kasamark heter det,  och en annan tävlingledare.
Jag tror nog att jag har fått den bästa killen hi hi hi , ja ja mattes åsikter kan ju ändras ganska snabbt fram över.


RSS 2.0